Καλωσορίσατε στην σελίδα μας! | contact@deok.org.cy | 77772070

thesis
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΟΚ

Κυπριακή Οικονομία:Η Κύπρος εγκλωβισμένη στη δανειακή σύμβαση (ΜΝΗΜΟΝΙΟ &ΤΡΟΙΚΑ)

 1. Την απεμπλοκή μας από τη δανειακή σύμβαση ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΤΡΟΙΚΑ το συντομότερο δυνατό με συντεταγμένο τρόπο και μέσω ενός εθνικού στρατηγικού προγράμματος. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει αξιοποιώντας την πλούσια τεχνογνωσία και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, τις τεχνολογικές υποδομές και υπηρεσίες που διαθέτουμε και τη γρήγορη και ορθολογιστική διαχείριση των ενεργειακών πόρων και του εθνικού πλούτου που έχουμε στην ΑΟΖ της Κύπρου.
 2. Προώθηση και οικοδόμηση νέου πολυδιάστατου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης πέρα από την τουριστική βιομηχανία και τους ήδη εξασθενημένους κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας και του υπέρογκου τραπεζικού τομέα που έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Είναι ώρα να δημιουργήσουμε:
  • το κέντρο ιατρικών και αποθεραπευτικών υπηρεσιών,
  • να αξιοποιήσουμε την έρευνα και την καινοτομία σε όλες ανεξαίρετα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη οικονομία,
  • να γίνουμε κέντρο εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή
  • και φυσικά να φτιάξουμε ένα υγιές περιβάλλον και μοντέλο επενδύσεων στην ενέργεια έχοντας όλες τις προοπτικές των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχουμε στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή.
 1. Να δημιουργήσουμε ένα φιλικότερο περιβάλλον για ξένες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία που οδηγούν σε νέες, ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.