Καλωσορίσατε στην σελίδα μας! | contact@deok.org.cy | 77772070

thesis
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΟΚ

Το Κυπριακό πρόβλημα: Η επιδιωκόμενη λύση – τα όρια ασφάλειας

  1. Συλλογική  απόφαση για απόσυρση των απαράδεκτων και αντιδημοκρατικών προτάσεων της εκ περιτροπής προεδρίας, της σταθμισμένης ψήφου, της παραμονής εποίκων και δραστικής διαφοροποίησης των προτάσεων για το περιουσιακό.
  2. Να αποκαλύψουμε και να στηλιτεύσουμε την τουρκική κακοπιστία και αδιαλλαξία. Με καταγγελίες στα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα όχι μόνο για την τουρκική στάση στις διαπραγματεύσεις αλλά και σε ειδικότερα θέματα: Εποικισμός, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, σφετερισμός Ελληνοκυπριακών περιουσιών, επιστροφή της Αμμοχώστου.
  3. Ανάληψη διεθνούς διαφωτιστικής εκστρατείας.
  4. Να διαμορφωθεί περίγραμμα λύσης του Κυπριακού, με βάση το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2009 και να παρουσιαστεί επίσημα στον ΟΗΕ , την Ε.Ε. και τη Διεθνή Κοινότητα.
  5. Να προωθηθεί η υιοθέτηση δέσμης αρχών λύσης του Κυπριακού σε προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  6. Να διατυπωθεί στην Ε.Ε. αίτημα διορισμού πολιτικής προσωπικότητας, ως απεσταλμένου για το κυπριακό και όχι τεχνοκράτη όπως ισχύει τώρα.
  7. Να ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται η Κύπρος να επιτρέψει άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – Ε.Ε. χωρίς εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τουρκίας.