Καλωσορίσατε στην σελίδα μας! | contact@deok.org.cy | 77772070

thesis
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΟΚ

Το Κυπριακό πρόβλημα

  1. Ανανεώνει και διατρανώνει την αποφασιστικότητα του κινήματος μας και των εργαζομένων της Κύπρου να συνεχίσουμε την πάλη για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.
  2. Απαιτεί και θα αγωνισθεί για εξεύρεση δίκαιης, δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού που θα κατοχυρώνει ανεπιφύλακτα όλα τα ανθρώπινα, πολιτικά και εργατικά δικαιώματα των πολιτών της Κύπρου: Ε/Κ, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων.
  3. Απαιτεί μια λύση που θα εξασφαλίζει πραγματική ασφάλεια στην χώρα και το λαό μας με τερματισμό και απόσυρση όλων των κατοχικών στρατευμάτων, με τερματισμό των εγγυήσεων από την Τουρκία ή και όποια Τρίτη χώρα, με τερματισμό επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας ή και όποιας τρίτης χώρας.
  4. Απαιτεί λύση που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στους τόπους τους στις πατρογονικές εστίες και στις περιουσίες τους.
  5. Απαιτεί από την ΕΕ και τους εταίρους μας Κράτη Μέλη, ηθική και πρακτική στήριξη, αλληλεγγύη και αποφασιστική συμπαράσταση στον αγώνα απελευθέρωσης με ειρηνικά μέσα της πατρίδας μας που αποτελεί και έδαφος της Ένωσης. Η στάση εξευμενισμού της Τουρκίας από την ΕΕ ενόσω επιμένει στην στρατιωτική κατοχική της παρουσία στην Κύπρο δεν συμβάλλει στην επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας και τις προοπτικές της ΕΕ στην γύρω περιοχή.
  6. Καλεί την πολιτική ηγεσία ΠτΔ και Πολιτικά Κόμματα/Αρχηγούς, να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και να καταβάλουν σκληρή προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην Στρατηγική και Τακτική του αγώνα μας για εξυπηρέτηση με ενότητα του υπέρτατου κοινού στόχου της απελευθέρωσης του τόπου μας.
  7. Καλεί τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση της Άγκυρας για λύση δύο κυρίαρχων κρατών και να εργασθεί για την εφαρμογή των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ στην Κύπρο
  8. Καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να αξιοποιήσει πλήρως την συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην διστάσει να εμποδίσει την ενταξιακή ατζέντα και την τελωνειακή αναβάθμιση της Άγκυρας εάν αυτή δεν εφαρμόσει πλήρως τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της και εάν δεν επιστρέψει την Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της.
  9. Δηλώνει τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ΔΕΟΚ να εργασθεί μαζί με τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα για λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα του συνόλου του κυπριακού λαού.